Nemška bralna značka

Tudi v letošnjem šolskem letu 2016/2017 bodo naši dijaki ponovno lahko sodelovali pri nemškem bralnem tekmovanju Pfiffikus, ki bo potekalo na spletu.

Tekmovanje bo potekalo na dveh zahtevnostnih ravneh: osnovni (A1/A2) in višji (A2/B1). Za vsako raven sta določeni dve knjigi, ki ju dijaki preberejo, in rešijo ustrezen test.

SEZNAM KNJIG:

osnovna raven (A1/A2):

Marion Mohr: TILL EULENSPIEGEL

Marion Schwenninger: TRÄUME BEIßEN NICHT

višja raven (A2/B1):

Franz Specht: SCHÖNE AUGEN

Maureen Simpson: ZIEL KARMINIA

Dostop do nalog bo možen od 1. 2. do 31. 3. 2017. Znotraj tega časovnega obdobja boste izbrali termin, ki vam bo najbolj ustrezal.

Dijaki se bodo prijavili s kodo in tako dobili enkraten dostop do nalog, ki jih bodo rešili. Ta način tekmovanja omogoča večjo fleksibilnost in zagotovo motivira večje število dijakov, vam, profesorjem, pa prihrani veliko dela, saj ne izgubljate časa s popravljanjem testov in pošiljanjem rezultatov. Dosežki dijakov se bodo namreč beležili avtomatsko.

Lepe knjižne nagrade za 30 izžrebanih tekmovalcev z usvojenim zlatim priznanjem.

Dijake, ki bodo tekmovanje opravili zelo uspešno (90 % ali več), bomo nagradili Z ZLATIM PRIZNANJEM. Vse ostale dijake, ki se bodo prav tako potrudili in dosegli med 50 in 89 %, pa bomo nagradili s POTRDILOM O SODELOVANJU na tekmovanju Pfiffikus.

Povzeto po: https://www.mladinska.com/sola/center_oxford/bralna_tekmovanja/2438